Analitik düşünebilme yeteneğine sahip, farklı bakış açıları üretebilen, sürekli yenilikçi, ele aldığı konu ve dosyalar üzerinden detaylı inceleme yapan, konuyla ilgili literatürü ve daha önceki emsal kararları, içtihat ve mevzuatı araştıran, iletişim kanallarını çok iyi kullanabilen, azimli, sabırlı, etkili konuşma yapabilen hatip, kendini sürekli geliştiren, yorumlama yeteneği yüksek, yazarken ve konuşurken sözcükleri etkili kullanabilen ve mütevazi kişiliğe sahip.
İş hukuku, aile hukuku, tüketici hukuku, tazminat hukuku, inşaat hukuku alanlarında hukuk müşaviri, taraf vekili, arabulucu ve tahkim hakemi olarak uzmanlaşmıştır. Serbest avukatlık yanında arabuluculuk, tahkim hakemliği ve uzlaştırmacılık faaliyetlerini de sürdürmektedir.
Arabulucu
İletişim
Çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllü hizmetler vermektedir. Arabulucular Topluluğu Derneğinin kurucu üyeliği, Ankara Barosu Gezi Kulübü üyeliği, Ankara Barosu Adli Yardım Kurulu gönüllü çalışanı, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Üyeliği, Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı projesinde gönüllü avukatlık bunlardan bazılarıdır.
Avukat & Arabulucu Ayşe Bıçak ERTEKİN, Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, avukatlık stajını ise İstanbul Barosunda tamamlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı tarafından 3. Sınıf Noterliklere atanma hakkı kazanmıştır. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Arabuluculuk Yazılı ve Uygulamalı sınavında başarı belgesi kazanıp Türkiye’nin ilk Arabulucuları arasında yer almıştır.
Çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllü hizmetler vermektedir. Arabulucular Topluluğu Derneğinin kurucu üyelerindendir. Ankara Barosu Gezi Kulübü üyesidir. Ankara Barosu Adli Yardım Kurulunda 2010 – 2014 yılları arasında gönüllü çalışmıştır. Ankara Barosu Başkanlığı bünyesinde 2014 yılında Avukat Hakları Merkezi Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı projesinde gönüllü avukatlarındandır.
Meslek hayatı boyunca birçok eğitim faaliyetine katılmış ve kendisini çeşitli alanlarda geliştirmeye devam etmiştir. Aldığı eğitimlerden bazıları;
– Ankara Barosu İnsan Hakları Kurulunca Düzenlenen ‘AHİM Bireysel Başvuru Eğitim Semineri’ (15.03.2003 )
– Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesince Düzenlenen ‘Hasta Hakları’ Kursu(20.03.2003)
– Ankara Barosu’nca Düzenlenen‘CMUK Eğitim Semineri’ (09.04.2004 – 12.04.2004)
– 18-19 Ekim 2004 tarihinde T.C. BAŞBAKANLIK İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenmiş olan İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları Üyelerine Yönelik Eğitim Programı Geliştirme Semineri.
– Ankara Barosu Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi tarafından Uzlaştırıcı Avukat Eğitim Programı kapsamında Uzlaştırma Teknikleri ve Uygulamaya Giriş’ konulu eğitim, 23.07.2005
– Avrupa Konseyi ve Barolar Birliği tarafından yürütülen “Türk Avukatların Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Konusunda Aşamalı Eğitimleri” semineri 03.07.2007.
– Ankara Barosu Tarafından 19.12.2009 tarihinde düzenlenen ‘Adli Yardım Eğitim Semineri’.
– Türkiye Barolar Birliğinin Düzenlemiş olduğu UYAP – UBAP Eğitim Semineri, 09 Mart 2012.
– 21 Mayıs 2014-15 Eylül 2014 tarihleri arasında HELP eğitim platformu üzerinden çevrimiçi verilen “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi” eğitimi.
– 19 Aralık 2014 Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı Projesi Eğitim semineri
E-Posta Listesi Aboneliği
Comments
No comments yet.